Visa + Green Card

Julia: Så himla himla kul Eira att ni äntligen ska bo på samma plats!! Vad ska du hitta på där borta? Och hur gör du med greencard osv? Åh lycka till med allt!!
 
Svar: Åh tack goa du!!! Ja äntligen kan vi bli ett normalt par haha! Som jag längtat.
Vad exakt jag kommer arbeta med återstår att se, jag tänkte kolla om jag kan göra lite research på jobbmöjligheter när jag åker dit i mars. Jag uppdaterar när jag vet mer:) Vi kommer att ansöka om K1 visa - också kallat fiance visa. Vilket i korta drag innebär att vi ansöker om tillstånd till giftemål, och när vi fått detta tillstånd har vi 90 dagar på oss att gifta oss från det att jag träder in i USA. Först efter att vi gift oss har jag tillstånd till att bo där, och först då kan jag ansöka om att få arbeta där - green card.
Jag kan alltså inte börja jobba direkt efter att jag fått mitt resident visa, utan måste ansöka om arbetstillstånd i en separat process. Så vi kan nog räkna med att det tar ett bra tag innan allt fallit på plats! Dessutom tror jag det är så att man måste uppdatera sitt K1 efter ett par år för att först då ha tillåtelse att bo i USA permanent.
 
#1 - Jennifer Kreivi

Omggggggg va kul!!!
Vad glad jag är för din skull, kommer bli amazing!

Välkommen till min blogg! Jag heter Eira, jag är 22 år och bor i Göteborg. Jag är inne på mitt andra år på programmet Psykologisk Coach där jag pluggar positiv psykologi och hjärnan. I min blogg skriver jag en hel del om vad vi kan göra för att må bättre med oss själva, främst genom att boosta självkänsla och självförtroende. Utöver det så delar jag med mig av vardagsliv, tankar, reflektioner, min kärlek för resande, och mitt distansförhållande till en Amerikan. Kontakt mig på: eiralj@hotmail.com