Speak of the week: "With the rise of social media we litterally have a weapon of mass distruction to our self-esteem 24/7"


De flesta människor spenderar större delen av deras liv med att aldrig känna sig tillräcklig med sin kropp, sitt utseende, sina matvanor och träningsvanor. Och självklart kommer människor att känna sig missnöjda, när målen de strävar efter ibland inte ens är äkta! Det är rätt sjukt egentligen att man spenderar så mycket tid på någonting som egentligen har så liten betydelse. Utseende är verkligen inte meningen med livet. Forskning visar dessutom att idealistiska "vackra människor" inte är mer lyckliga än någon annan. Men vi plågar oss själva för att vi inte lever upp till de ideal som media bestämt att vi borde nå. 
Men definiera istället vad skönhet är för dig. Försök inte att se ut som någon annan, sträva efter att vara bästa versionen av dig själv. Att försöka att vara perfekt är rent ut sagt omöjligt och oroa dig inte om du inte ser ut som de mest kända instagrammarna för de ser hellet inte ut så i alla vinklar eller alla timmar på dygnet. 

Jag undra ibland vad som skulle hända om man bytte ut alla sina självkritiska tankar, till positiva tankar om sig själv istället. Tänk om vi la ner lika mycket kraft i att skapa det liv vi vill ha, som vi gör på att försöka nå den perfekta kroppen. Vad skulle ske om vi såg oss själva som tillräckliga och fullt kapabla istället för otillräckliga. Tänk om vi skulle ge rum för våra styrkor istället för våra svagheter. Tänk om man bara skulle se egenskaper som man älskar med sig själv när man såg sig i spegeln. Tänk om jag skulle sluta jämföra sig själv, för att man känner sig bra nog som man är. Hur hade livet varit annorlunda? På vilket sätt hade man mått annorlunda? Vi är värda allt det där. Vartenda en av oss. 
Välkommen till min blogg! Jag heter Eira, jag är 22 år och bor i Göteborg. Jag är inne på mitt andra år på programmet Psykologisk Coach där jag pluggar positiv psykologi och hjärnan. I min blogg skriver jag en hel del om vad vi kan göra för att må bättre med oss själva, främst genom att boosta självkänsla och självförtroende. Utöver det så delar jag med mig av vardagsliv, tankar, reflektioner, min kärlek för resande, och mitt distansförhållande till en Amerikan. Kontakt mig på: eiralj@hotmail.com