Pour some sugar on me

Såhär bra blev min söndag! Jag gick till USA hyllan och tog med mig maple syrup och ett paket pankaksmix hem. Fräste på dem och åt med jordnötsmör, blåbär och sirap. Så gott!! Om jag ska utse det bästa ätbara från USA så är det ju helt klart detta. Den enda restaurang därifrån som jag riktigt saknar är IHOP och de lagar i stort sätt bara pancakes.
Det lusiga är att jag drog med mig min pojkvän till den amerikanska hyllan när han var här och han kände inte igen hälften av produkterna. Ändå går jag dit ibland när saknaden är extra stor. Och jag drar på mig hans t-shirt. Han käns liksom en liten smula närmre då. Och det är exakt vad jag gjort idag. Det har precis gått 2 månder sen vi sågs sist. Men istället för att tänka att vi varit ifrån varandra under så lång tid, så tänker jag att det är 2 månader närmre tills vi ses igen.

Speak of the week: "With the rise of social media we litterally have a weapon of mass distruction to our self-esteem 24/7"


De flesta människor spenderar större delen av deras liv med att aldrig känna sig tillräcklig med sin kropp, sitt utseende, sina matvanor och träningsvanor. Och självklart kommer människor att känna sig missnöjda, när målen de strävar efter ibland inte ens är äkta! Det är rätt sjukt egentligen att man spenderar så mycket tid på någonting som egentligen har så liten betydelse. Utseende är verkligen inte meningen med livet. Forskning visar dessutom att idealistiska "vackra människor" inte är mer lyckliga än någon annan. Men vi plågar oss själva för att vi inte lever upp till de ideal som media bestämt att vi borde nå. 
Men definiera istället vad skönhet är för dig. Försök inte att se ut som någon annan, sträva efter att vara bästa versionen av dig själv. Att försöka att vara perfekt är rent ut sagt omöjligt och oroa dig inte om du inte ser ut som de mest kända instagrammarna för de ser hellet inte ut så i alla vinklar eller alla timmar på dygnet. 

Jag undra ibland vad som skulle hända om man bytte ut alla sina självkritiska tankar, till positiva tankar om sig själv istället. Tänk om vi la ner lika mycket kraft i att skapa det liv vi vill ha, som vi gör på att försöka nå den perfekta kroppen. Vad skulle ske om vi såg oss själva som tillräckliga och fullt kapabla istället för otillräckliga. Tänk om vi skulle ge rum för våra styrkor istället för våra svagheter. Tänk om man bara skulle se egenskaper som man älskar med sig själv när man såg sig i spegeln. Tänk om jag skulle sluta jämföra sig själv, för att man känner sig bra nog som man är. Hur hade livet varit annorlunda? På vilket sätt hade man mått annorlunda? Vi är värda allt det där. Vartenda en av oss. 

A sunday kind of love

Jag minns att jag brukade hata denna dag. Söndagar. Det var alltid då mamma strök kläder, bolibompa var 15 minuter kortare och affärerna var stängda. En lång, tråkig dag där man inte kunde göra någonting. Av någon konstig anlening är det ju alltid som gråast just denna dag. Söndagar för mig är fortfarande en dag då jag inte gör något men idag är jag tacksam för det. Sovmorgon. Pjamasen är på några extra timmar och jag kollar på nyhetsmorgon till sändningsavslut. Tillsammans med kaffe såklart. Den perfekta söndagen för mig innebär äppelpajsbak. Helst en riktig molnig eftermiddag. Joshua Radin i högtalarna. Nä då kan jag verkligen inte klaga.
Lördagar är liksom dagen då jag gör roliga saker. Men om söndagar tycker jag om att bara stanna hemma och mysa. Egentid. Planera och fylla på inför veckan. Kanske kolla en bra serie. Ta ett bad. Avboka träningspass. Avboka måsten. Vad är den perfekta söndagen för er?
Jag tänker att egentligen är det ju inte söndgar, eller måndagars fel om vi hatar dom. Om man inte tycker om en dag så är det helt enkelt för att man spenderar den fel. 
 
Tips på saker man kan göra denna söndag

It's a choice

Girls! 
Jag ska egentligen i säng men fick så himla lust att bara skriva något kort. Så mycket men samtidigt lite har hänt sen senast! Jag tog en pause från bloggen för att bara fokusera på mig själv lite, jag kände att jag behövde det. Jag skrev ju vid årsskiftet att jag ska bli bättre på att kontrollera stressen i år. Jag har lagt min glädje som första prioritet sen januari och ändrat om lite i mitt liv. Det känns som att jag lär mig att älska livet på nytt. En sak jag är jäkla bra på är att när jag möts med motgångar och problem så sporrar det mig att växa. Jag hade en tenta imorse och till skillnad från alla andra tentaveckor jag har haft, så har jag varit kännt mig lugn under hela veckan. Jag har till och med vågat ta tid för träning, för vänner, fått tillräckligt timmar sömn och jag har mått bra. Det känns fantastiskt när man lär sig att bemästra sig själv. Man ska bara bestämma sig, sen faller resten av bitarna på plats ett steg i taget. Det är bara mars och jag mår redan miljontals gånger bättre än när året startade. 
 
 
Välkommen till min blogg! Jag heter Eira, jag är 22 år och bor i Göteborg. Jag är inne på mitt andra år på programmet Psykologisk Coach där jag pluggar positiv psykologi och hjärnan. I min blogg skriver jag en hel del om vad vi kan göra för att må bättre med oss själva, främst genom att boosta självkänsla och självförtroende. Utöver det så delar jag med mig av vardagsliv, tankar, reflektioner, min kärlek för resande, och mitt distansförhållande till en Amerikan. Kontakt mig på: eiralj@hotmail.com