I tried to be normal once. Worst 2 minutes of my life.

 
 
How to be more like you
and less like them
 
It's not their life so it's not their business
Jag förstår faktiskt inte varför det ska vara andras business hur jag lever mitt liv. När folk har åsikter om mina val känner jag mest att "Okej... gör inte som mig då." Simple as that. Jag tycker inte att det rör andra. De ska ju inte leva med mina val i vilket fall som helst. De har inte tagit ett steg i mina skor, de vet inte vad som är bäst för mig. Mitt liv är upp till mig. Jag ska ta mina beslut till graven och vara nöjd med dem. Den enda som du behöver godkännande från är du själv. 

You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something in life.
Alla kommer inte tycka om dig. Så är det bara. Man måste lära sig att vara okej med det. Du är komplex, unik och fin på dina egendomliga, underbara sätt men alla kommer inte förstå dig och det är okej. Du är 10/10 oavsätt vad folk tycker. Människor kommer alltid ha åsikter och det är omöjligt att glädja vartenda en så man kan lika gärna sluta försöka. Vad är egentligen det värsta som kan hända om folk inte tycker om dig? Jag garanterar är att det inte är värre än att försöka vara någon man inte är.

You were born to be real not to be perfect.
Faktum är att vi dras mer till ärliga, äkta människor. Visst finns det en chans att folk inte kommer gilla dig när du visar alla dina sidor. Men chansen är stor att de kommer beundra dig för att du vågar vara dig själv. Flaws and all. Vi är så besatta med perfektion. Men att försöka vara perfekt leder ju bara till att aldrig känna sig bra nog. Ett mål ingen människa kan nå. Att vara ärlig gör kanske att man inte blir omtyckt av alla. Men det kommer att dra rätt människor till dig. Och de kommer älska dig för den du verkligen är. Det är mer värt än att ha hundratals följare på instagram.
 
 
 
You’ll worry less about what people think about you when you realize how seldom they do.
Människan är genrellt sätt egocentrisk. Vi tänker utifrån ett "jag" och "mitt" perspektiv. Så länge du inte gör något som direkt påverkar någon annans liv så kommer de förmodligen inte bry sig särskilt mycket. Alla är upptagna med sitt eget, med sina egna osäkerheter och problem. Du är långt ifrån ensam att känna dig osäker ibland. Så om du oroar dig för hur andra upfattar dig, kom ihåg att de förmodligen oroar över vad du tänker om dem också.
 
You are not your thoughts
Vi tänderar att ha bristande tankesätt. Man kanske exempelvis antar det värsta, filtrerar bort det positiva och endast ser det som är dåligt. Eller så kanske man övergeneraliserar och drar slutsatser som inte stämmer. Våra tankar är inte fakta. Vi lurar oss själva, om oss själva. Lär dig att ifrågasätt negativa tankar istället för att se det som självklara. Låt inte hjärnspöken lura dig och tro att du är sämre än vad du är. När dåliga tankar dyker upp så är det ett tankefel och inte ett fel med dig.
Välkommen till min blogg! Jag heter Eira, jag är 22 år och bor i Göteborg. Jag är inne på mitt andra år på programmet Psykologisk Coach där jag pluggar positiv psykologi och hjärnan. I min blogg skriver jag en hel del om vad vi kan göra för att må bättre med oss själva, främst genom att boosta självkänsla och självförtroende. Utöver det så delar jag med mig av vardagsliv, tankar, reflektioner, min kärlek för resande, och mitt distansförhållande till en Amerikan. Kontakt mig på: eiralj@hotmail.com