Gladiator in suit

I am not a toy that you can play with when you're bored or lonely or horny. I am not the girl the guy gets at the end of the movie. I am not a fantasy. If you want me, earn me! Until then, we are done. - Olivia Pope


 
Är det inte lite samma typ av besatthet när man blir kär som när man fastnar för en ny serie? Man får ingenting gjort när man har 5 genialiska säsonger att ta igen. Scandal får mig hitta anledningar efter anledning till varför jag behöver se bara ett avsnitt till. Sen fick jag reda på att Grey's Anatomys skapare låg bakom serien och förstod varför. 

TACK Shonda Rhimes för att du gav oss karaktären Olivia Pope. Jag hittade serien för att Olivias namn stod med på Huffington Posts lista över 5 kvinnliga förebilder från 2015. 
Olivia har sin egen advokatfirma, hon är presidentens rådgivare/älskarinna och en av de mäktigaste personerna i Washington DC. Inte bara får hon mig att vilja skaffa en helt ny garderob med bara power suits. Jar har kommit på mig själv med att tänka "vad hade Olivia Pope gjort?" För hon är fierce, beslutsam, ocensurerad. Sassy. Hon tar inte skit från någon. Hon säger det som ingen annan vågar säga. Och hon kompromissar inte med sin självrespekt. Jag önska jag hade lika lätt för att vända på klacken när något inte är bra för mig. Det är sånt man lär sig av Olivia Pope. Hennes tal vid 1:12 i videon är min nya mantra. Bäst av allt? Hon är baserad på en verklig person.
Välkommen till min blogg! Jag heter Eira, jag är 22 år och bor i Göteborg. Jag är inne på mitt andra år på programmet Psykologisk Coach där jag pluggar positiv psykologi och hjärnan. I min blogg skriver jag en hel del om vad vi kan göra för att må bättre med oss själva, främst genom att boosta självkänsla och självförtroende. Utöver det så delar jag med mig av vardagsliv, tankar, reflektioner, min kärlek för resande, och mitt distansförhållande till en Amerikan. Kontakt mig på: eiralj@hotmail.com