Feel-good strategi #3: Sprinkle kindness like confetti

Det kanske absolut bästa med den här lilla staden Skövde är att personalen alltid är så trevlig här! Jag har haft många långa samtal i butiker, apotek, cafeer. Personal har gått utanför sina arbetsuppgifter för att hjälpa mig hitta rätt produkter. Jag skulle köpa en resebok och kassörskan berätta om hennes häftiga äventyr i Mexiko. Det var till och med en väldigt söt tjej som berätta om hennes kompis som just gått bort i cancer en gång när jag skulle köpa skor. Det slutade med att vi krama om varandra. För ett par minuter har vi blivit kompisar. Vi kommer förmodligen aldrig prata igen men det är okej. Bara två personer som är trevliga mot varandra utan att förvänta sig någonting tillbaka.
 
Jag vill inte bara se ansikten, jag vill se människor. För bakom deras ögon finns ett liv som är precis lika stort, viktigt och komplicerat som mitt eget. Alla olika, men samma. Varje person jag möter kan lära mig något. Alla 7 billioner människor är en tillgång. Alla har en historia. Alla har vi våra brister, problem, osäkerheter och hinder. Vi är alla värdefulla och fina på unika vis. Jag vill behandla andra som att det står "jag är viktig" i pannan på dem. Varje gång en chans att göra deras dag lite bättre och leendet större. 
 
Ett leende, ett hej, en komplimang är 3 väldigt enkla och billiga saker som kan få en själv och andra att må så mycket bättre. Det kan göra en grå vardag mycket mer färgstark. Jag får mer energi när jag är bra mot andra. Komplimanger är en sån sak man aldrig kan ge för mycket av. Bara säg det, de kommer knappast att bli arga!
När jag lämnar Skövdes butiker så vill jag skutta hem och det är inte direkt för att shopping är så fantastisk. Att flytta hit har fått mig att inse hur mycket småkonversationer kan betyda. I slutendan vill vi nog alla bara veta att vi blir sedda.
 
Här är en lista med random acts of kindness!
 
 
It's better to be the one who smiled,
than the one who didnt smile back
#1 - Emma Nordstrand

Du inspirerar mig!

Välkommen till min blogg! Jag heter Eira, jag är 22 år och bor i Göteborg. Jag är inne på mitt andra år på programmet Psykologisk Coach där jag pluggar positiv psykologi och hjärnan. I min blogg skriver jag en hel del om vad vi kan göra för att må bättre med oss själva, främst genom att boosta självkänsla och självförtroende. Utöver det så delar jag med mig av vardagsliv, tankar, reflektioner, min kärlek för resande, och mitt distansförhållande till en Amerikan. Kontakt mig på: eiralj@hotmail.com