Den vanligaste plastikoperationen 2015

Plastikkirugi är en sak som ofta debateras. Är man för, är man emot. Skulle du vilja ändra något?
Som i alla andra frågor så känner jag att vad som än gör andra glada, gör mig glad också. Men jag kan ändå inte låta bli att tänka att skönhetsoperationer är en quick fix för ett mycket djupare problem. Har man ett lågt självförtroende så tror jag inte att en operation är en hållbar och långvarig lösning.
Ofta sitter nämligen inte ärret i kroppen men i själen. Det är därför vi hör så många supermodeller som inte är nöjda. Och det är därför det är vanligt att bli beroende av skönhetsoperationer för man hittar bara fler fel. Jag vet själv att när jag för rätt många år sedan bantade till ett mer smalare jag, så var jag inte gladare för det. 
 
Varför jag börja tänka på det var för att jag läse en artikel från cosmopolitan. Statistik visar att bröstförstoring som alltid var störst 2015, no suprise. Men en operation som ökat dramatiskt är rumpimplantat. Om man lägger ut det så gjordes ett ingrepp i halvtimman i USA förra året. Sen år 2000 har rumplyft ökat med 252 %. 
 
Jag minns min glädje när fler kurviga tjejer som Kim Kardashian började ta över rampljuset. Äntligen! Men de ohälsosamt-smala idealen har ersatts av nya komplex; en enorm konsumption av waistrainers och rumpförstoringar. Och så där kommer vi väl hålla på, samhället kommer alltid ge oss nya kroppsformer att sträva efter. Trender inom platikkirugi kommer svänga. Dieter kommer variera. Men aldrig kommer det komma en trend som ser exakt ut som min kropp. Så uppgiften är att lära sig att ducka för omvärldens värderingar, och placera sin egen kropp som idealet. Annars kommer jag kastas runt mellan vad som är fult och fint från år till år. 

Ett viktigt steg för mig blev att lära mig att sluta förknippa hälsa, träning och mat till utseende - och istället hålla fokus på att göra sånt som är bra för mig. Att träna för att ta hand om min kropp och inte för jag hatar den. Att äta för att vara sund och inte för att gå ner i vikt. I och med att jag behandlade mig själv med respekt så växte min kärlek till mig själv. Hälsa borde vara en livsstil inte ett slutdatum.
Välkommen till min blogg! Jag heter Eira, jag är 22 år och bor i Göteborg. Jag är inne på mitt andra år på programmet Psykologisk Coach där jag pluggar positiv psykologi och hjärnan. I min blogg skriver jag en hel del om vad vi kan göra för att må bättre med oss själva, främst genom att boosta självkänsla och självförtroende. Utöver det så delar jag med mig av vardagsliv, tankar, reflektioner, min kärlek för resande, och mitt distansförhållande till en Amerikan. Kontakt mig på: eiralj@hotmail.com