Demi Lovato

Denna tjejer har haft svåra problem med ätstörningar och låg självkänsla. Det gör det extra fint att hon plåtats helt naken både från smink, kläder och retuschering. Hade hon inte haft sitt mörka förflutna hade hon kanske inte kommit såhär långt med sig själv. Hade jag aldrig blivit mobbad hade jag aldrig blivit så stark i vem jag är och vad jag vill. Svårigheter får oss verkligen att jobba på oss själva och blomstra på sätt vi kanske aldrig någonsin skulle gjort annars. Det är fint. Och hon är så himla bra exempel på det. Jag minns när det stod stora löpsedlar om Demis rehab besök. Nu tror jag att de flesta förknippar henne med att vara en jäkla ball, självsäker, frispråkig tjej som använder sitt förflutna till sin styrka för att göra det bättre för andra. What a comeback! Det är inspirerande hur långt hon kommit i att älska sin kropp, jag älskar att hon delar med det till oss andra.
 
“If there’s one thing I’ve learned in the past day, it’s that life is too short,” she said. “I’m about to launch an album that finally represents who I truly am. How do I embrace this new chapter in my life? How do I really walk the walk? What does it mean to be confident? It means letting go, being authentic, saying I don’t give a fuck and this is who I am. I want to show the side of me that’s real, that’s liberated, that’s free. What if we do a photo shoot where it’s totally raw? Super-sexy, but no makeup, no fancy lighting, no retouching, and no clothing. Let’s do it here, let’s do it now.”

 

INVEST IN YOURSELF!

Detta är i och för sig inte ted talks men, åh. Jag älskar denna. Hela detta youtube-kontot är a-m-a-z-i-n-g. När jag är skoltrött, eller inte riktigt vet vad jag vill med livet, när jag tvivlar på mig själv, min mål och vad jag kan bli till. Då får denna mig att lägga i en extra växel eller tre. Snälla, lägg 6 minuter åt sidan och bara ta in. Den handlar om dig. Den handlar om mig. 

Going to Ted X!

Waaaaaaaa. Jag gjorde just något sjukt häftigt. Jag bokade biljett till ted talks i Göteborg! En heldag med inspirerande, motiverande tal. Hallå eller. Ska gå tillsammans med massa goingar ifrån klassen i början av december. Temat är "What if? Och httills vet vi bara att vi ska få höra hur den här balla tjejen gör det omöjliga möjligt. Hon har dubbel amputering men tränar för triathlon och har redab sprungit, cyklat, simmat flera mil i sina styltor. Att vara fearless handlar verkligen just om att gå emot sina tänk om och ta reda på hur det är istället. Live a life with "oops" instead of "what if's." Denna dag kommer helt klart berätta för oss varför. Så peppad. Tänkte göra lite matlådor, och sen lägga upp ett klipp med mitt favorittal.
Hoppas ni har det bra i höstrusket!


So plant your own gardens and decorate your own soul, instead of waiting for someone to bring you flowers

Alltså man blir så sjukt motiverad av dig och din blogg!! Skulle du vilja lägga upp några av dina favoritböcker inom detta ämne (motivation och lycka typ?) 😃 vill verkligen bara gräva ner mig i en massa sånna böcker nu men vet inte riktigt var jag ska börja! Kram på dig!

Svar: Guuud vad kul att du tycker det! Tack så jättemycket. Yes absolut! Har läst böcker om personlig utveckling sen jag var 14 så jag har hunnit samla på mig ett helt bibliotek. Många av de mest kända böckerna har dessvärre inte gett mig så mycket. Dessa är mina favoriter. 

Att välja glädje av Kay Pollak. Denna var en riktig ögonöppnare för mig och kanske den som gjorde mig intresserad av allt detta. Den hjälper dig att tänka annorlunda i vissa situationer, för att välja glädje. Handlar mycket om att vi inte är offer för vad andra gör mot oss eller vad som händer oss, utan att vi alltid själva är skapare av hur vi mår och hur vi agerar utifrån hur vi väljer att tänka.

Vetenskapens lycka av Sonja Lyubomirsky. Ååå denna är så bra! Men finns bara på engelska numera dessvärre. Då heter den the how to hapiness. Och är faktiskt litteratur i en kurs jag har lite längre fram. Denna är vetenskapligt skriven vilket jag tycker är väldigt bra. Men den är verkligen inte trist att läsa! Sonja utgår ifrån principen om att glädje kan delas in i 3 tårtbitar: 10% av vår glädje beror på omständigheter. 50% består av genetik. Och 40% styr vi själva - vad vi gör och hur vi tänker. Boken går ut på att visa hur vi kan göra för att använda oss av de där 40 procenten på bästa sätt, genom olika "interventions." Man får göra ett test och se vilka som passar ens personlighet och intresse bäst. De olika områderna är: 1. Att vara tacksam och tänka positivt 2.Investera i sociala kontakter (göra random acts of kindness) 3. Hantera stress, svårigheter och trauman 4. Att leva i nuet 5. Att följa mål 6. Att ta hand om sin kropp och själ
Powerprincipen skriven av två tidigare journalister för svenska Cosmopolitan Camilla Björkman och Ullrika Ek. De har intervjuat 18 framgånsrika kvinnor i sverige för att ta reda på hur de har gått till väga för att nå sina mål. Väldigt peppande bok! Älskar språket som är rätt peppande och i äkta "You can do it!" anda. 

Lean In av Sheryl Sandberg handlar om liknande. Den handlar om att inte hålla sig tillbaka som kvinna. Väldigt female empowering men jag gillar ju sånt. Den förklarar varför det finns så många män i högt uppsatta poster och så få kvinnor, och vad vi kan göra själva för att förändra det. Beyonce har varit med i Sheryl's rörelse om att vi måste sluta se ledande kvinnor som bossiga, aggresiva och bitchiga. 

 
 
Välkommen till min blogg! Jag heter Eira, jag är 22 år och bor i Göteborg. Jag är inne på mitt andra år på programmet Psykologisk Coach där jag pluggar positiv psykologi och hjärnan. I min blogg skriver jag en hel del om vad vi kan göra för att må bättre med oss själva, främst genom att boosta självkänsla och självförtroende. Utöver det så delar jag med mig av vardagsliv, tankar, reflektioner, min kärlek för resande, och mitt distansförhållande till en Amerikan. Kontakt mig på: eiralj@hotmail.com