No one has ever become poor by giving

Min goa kompis Simon hade en viktig intervju igår. Klockan fem igår satt jag och höll tummarna så att det nästan värkte i händerna. Men jag visste att om han bara lyckas lugna sig så är det inte en chans i världen att de inte skulle vilja anställa honom. När jag slutat jobbet sprang jag efter mobilen för att se hur det gått. Jag kunde inte tänka på något annat de sista timmarna. Jag snabba mig som tusan så att jag skulle kunna stänga tidigare. Och ett segrar-sms väntade på mig. Han hade gjort så bra ifrån sig! De var super imponerade, sa att det bara fanns positiva saker att säga. Och det gav mig det största leendet på läpparna. Mina ögon glittrade. Magen pirrade precis som om att det hänt mig själv. Äntligen!
Jag har sett min kompis kämpa de senaste månaderna, han har gått igenom riktigt jobbiga saker, tvivlat på sig själv, sänka självförtroendet. Det var ren lycka att se honom ha en rejäl comeback. Få bevisat för sig själv. Något i rätt riktning. En påminnelse om att han faktiskt är hur grym som helst. Han har inte tappat det.
Så jag drog till Coop och köpte herrljunga cider idag, chokladmousse och vindruvor. Om jag inte hade drömt mitt ID så skulle jag skaffat champagne. Såna stunder är verkligen värda att fira och uppmärksamma. Man måste få skåla för sig själv ibland och säga "det gjorde jag fan bra!" Jag är glad att jag fick göra det med och till honom. Jag är glad att jag är omgiven av vänner som kastat jantelagen i sjön och inte är rädda för att låta själviska eller egotrippade. De håller mig aldrig nere. I vår vänkräts är det aldrig en dålig sak att prata gått om sig själv, vi har gjort det till en grundregel. Men borde inte ha någon skam eller gräns för egenkärlek. Ärlig självkänsla innefattar ingenting dåligt. Folk tror att det ska göra en självupptagen men det är faktiskt tvärt om. Älska dig själv så mycket att kitteln bubblar över och du har kärlek så att det finns och blir över att ge vidare av. När man sprider snällhet tar man av den godheten man har till sig själv. När man har kärlek, förståelse och medlidande för sig själv så är det lättare att känna det till andra också. Man behandlar andra som man behandlar sig själv. Och andra behandlar dig som du behandlar dig själv. Jag kan glädja Simons skull därför att jag har en självkänsla som inte lämnar rum för avundsjuka. Jag är precis lika bra på att fira dom som jag är på att fira mig själv. Det tror jag är balans.
 
 
 Haha sjukaste utgången jag varit med om. Blev vänner i Arizona och hemma bor vi i samma stadstel av Göteborg. Vad är oddsen?

I know what I bring to the table, so trust me, I'm not afraid to eat alone.Jag har tappat bort två nycklar inom loppet av en vecka. När jag skulle låsa upp cykeln så satt nyckeln redan i. Och alla gånger det senaste, som jag lyckats glömma att stämpla ut mitt resekort. För att inte nämna den där gång i tiden då jag lade kvar mitt visumunderlag i en tidning på amerikanska ambasaden.. Jag tror jag till och med tappade bort min cykel inför mitt utbytesår. Det är typiskt mig. Sånt brukar alltid vara tecken på att jag är lite tankespridd. Jag tror jag dagdrömmer lite för mycket? Kan man göra det. I så fall ligger jag i riskzonen. Är förmodligen ledig imorgon, då ska jag försöka uppdatera er lite. 

Fall in love with taking care of yourself, your mind, your body.

En lite ny morgonrutin jag skaffat mig är att jag börjat dricka varmt citronvatten. Fyll upp en kopp med hett vatten och en färskpressad citronhalva och drick på tom mage. Det ska tydligen vara bra för hur mycket som helst. Ger C-vitaminer till huden, funkar som en detox för magen, stäker imunförsvaret, dämpar blodtrycket, återfuktar kroppen, och hjälper mot allt från inflammation, matsmältning och leder till depeission och ångest. Det ska till och med förebygga cancer. Rena rama mirakelkuren ju. Kaffe kanske är godare men det känns bättre att byta ut det mot sånt som stärker en innifrån. Jag tycker att nyttigt kan smaka gott, förstår ni vad jah menar? Det känns bra. Och det är en bra start på dagen att känna att man gör något gott mot sig själv.

Var tvungen att dela med mig av bilderna ifrån min tidning Cover. Ashley Graham är utan tvekan en av mina favoritmodell just nu. Man kan se att hon är så jäkla bekväm i sin kropp, det bara lyser om henne. Och så är hon himla smart också! Hon pratar bland annat mycket om missförståndet många har "I think that you can be healthy at any size and my goal is to help and educate women on that. It doesn’t matter if you’re a size 2 or 22, you can be healthy as long as you’re taking care of your body, working out, and telling yourself ‘I love you’ instead of taking in the negativity of beauty standards." Jag blir inspirerad av att se på henne. På ett helt annat sätt och av helt andra anledningar än med många andra. Vill ha fler förebilder som henne.

Jag vet att (plus)modeller kanske får ta lite extra plats på min blogg. Och det har inte att göra med överhuvudtaget att jag tycker att det ena är finare än det andra. Min åsikt är att alla är fina. Min åsikt är också att alla kroppsformer borde representeras som sexiga och önskvärda. Så plusmodeller får stjäla lite av rampljuset, det sker för sällan. 

Go Pro

God kväll kära ni
Åhh jag har något riktigt roligt här bredvid mig!! Jag har fått låna min underbart snälla kompis GoPro kamera till resan!! Han är bäst, vet inte hur jag ska tacka nog. Jag vågar typ inte röra den. Men det bästa med dessa är typ att de är hur tåliga som helst, thank god. Simon sa "Var inte för försiktig med den nu!" Och jag ska försöka. Hela finessen med kameran är just att man ska kunna ha med den lite överallt
För er som inte vet vad det är så är det alltså en liteliten actionkamera som man kan bada med, dyka med, och surfa med, förmodligen till och med hoppa bungy jump med. De används ofta till extremsporter och är vattentålig. Tjoho. För det mesta kommer det med olika hållare, vi har en liten selfie stick med oss. Vilket är hur bra som helst för då kan man ta bilder på avstånd. Jag får rysningar när jag tänker på vilka häftiga bilder och videos vi kommer kunna få med oss hem med denna. Vårt fotoalbum, amen. Jag har alltid velat ta undervattensbilder så det ska bli så kul att leka sjöjunfru lite nu.
Can we just get on that flight already. Ännu en sak på förberedelse-listan som är avbockad. Check! Kan inte vänta med att klicka iväg. Jag har resfeber. Detta börjar gå mot slutspurten. 19 dagar kvar.


 
 

Not all those who wander are lost

Jag är alltid lite småparanoid när jag ska checka in min resväska. Jag har hört så många mardrömshistorier på resväskor som blivit bestulna och tagit på vift till andra sidan jorden någonstans. Jag menar, klart att man vill shoppa under sin semester! Men att lägga alla äventyrspengar på att köpa en helt ny garderob kanske inte är det man önskar. Inte roligaste starten på semestern att kolla på det där rullbandet tills man står helt ensam på flygplatsen. Man vill ju hellre springa ut till flygbussen och upptäcka staden man kommit till.
Så ett par knep brukar jag ta till. De gör alltid att jag flyger lite lugnare. Och peppar peppar ta i trä, men hitills har allting kommit fram som det ska. Kanske kan de ge dig tur också.

Okej, 1. Märk väskan. Framförallt om den är svart som min, då måste man få den att sticka ut lite. Vet själv att jag kastat mig över väskor som visade sig vara någon annans. Så sätt en tydlig och färgglad ID-bricka på. Eller kanske sätt en rosett i handtaget, paketsnöre har ju de flesta hemma. Då borde folk inse rätt snabbt att det inte är deras väska som kommer ut på bandet.
2. Sätt på ett lås. Och kom ihåg att reser man till USA så är det speciella lås som gäller eftersom att deras flygpersonal kräver att de ska kunna öppna väskan med nyckel.
3. Ta alltid kort på resväskan och innehållet innan du lämnar det i andras händer. Ni vet ju själva hur det är när man är stressad och lite skräckslagen - man får hjärnsläpp. Plötsligt minns man ingenting om hur den såg ut och vad som fanns i. Kan man beskriva den kan de förhoppningsvis hitta den på ett annat flygplan någonstans. Men om inte så antar jag att det är en fördel om man har lite bildbevis på packningen till försäkringsbolaget. Ännu bättre är att spara packlistan så du vet exakt vad som fanns i och inte missar något av värde.
4. Ifall du har vissa väldigt dyra prylar. Eller andra viktiga saker som pengar inte kan köpa. Lägg det i din carry-on istället så kan du vara helt säker på att de är i rätt händer. Jag brukar åka i mina favorit smycken.. you know, dosn't hurt to travel in anyway.
5. Vanligaste anledningen till borttappat baggage är att man checkat in för sent. Så var i tid och chansen är större att din väska också är det.
 
Välkommen till min blogg! Jag heter Eira, jag är 22 år och bor i Göteborg. Jag är inne på mitt andra år på programmet Psykologisk Coach där jag pluggar positiv psykologi och hjärnan. I min blogg skriver jag en hel del om vad vi kan göra för att må bättre med oss själva, främst genom att boosta självkänsla och självförtroende. Utöver det så delar jag med mig av vardagsliv, tankar, reflektioner, min kärlek för resande, och mitt distansförhållande till en Amerikan. Kontakt mig på: eiralj@hotmail.com