She dances to the songs in her head, speaks with the rhythm of her heart and loves from the depth of her soul.

Älskar att våra mail börjar med "Aloha." Jag har mailat med Raychel fram och tillbaka som jag dka bo hos. Det visar sig att hon har granatäpple, banan, lime och en hel rad andra fruktträd jag ska hjälpa till att ta hand om. Vissa så exotiska att jag aldrig hört talas om dem förut. 

Kom hem ifrån Danmark igår kväll. Tog en långhelg och det var nog det bästa jag gjort på länge. I äkta Danmark-anda shottades det gammeldansk på brunchen. Min morfar fyllde år, och släktkalasen är alltid i stor kontrast till släktträffarna i Sverige där det starkaste man dricker är Herrljunga cider. Men jag älskar mina båda sidor. Jag har haft riktig jäkla tur med mina familjer. 

Så mer än att googla iväg på allt man bara kan söka om på stället i Hawaii vi ska till så har vi myst, kollat film, ätit brakfrukostar och shoppat från 8 om morgonen. Salling, som är som Åhléns typ, hade stor utförsäljning. Jag mamma och mormor kom hem med ett par påsar var i händerna. Jag var bra på att hålla i pengarna, får ju sparat till mitt äventyr nu, men fick tag i en dagskräm från Elizabeth Arden och ett par väldigt efterlängtade skor ifrån Vagabond. Så skönt att kunna tänka att man inte kommet använda vinterskorna så länge i år.

Nu ska jag läsa lite resten av tågresan till jobbet. Jättekul att ni varit inne och grattat! Tack så mycket. Ser fram emot att blogga på andra sidan jordklotet.

Puss och kram på er

Eira


Även om det tar längre tid att ta bussen från färjan och hem till mormor så gör vi alltid det ändå. Det är något med att se ett land ifrån ett bussfönster, vara på resande fot. Även om vi sett vägen 150 gånger innan. 

Hawaii you're next!

Är ju i Danmark utan dator så det får bli kortinlägg nu. Men ladies and gentlemen, det är dags att börja planera mitt avskedsparty för jag ska till Waianea, Hawaii!!!! Har precis fått svar ifrån min kommande värdfamilj och det lät något i stil med: vi tror att du kommer göra stor nytta här, när vill du komma? Öö nu tack! Men dessvärre får jag och Lina vänta till januari. Men, det är snart dags att boka flyg, och om jag känner mig själv rätt så kommer väskan vara packad flera månader i förväg. Detta händer!! Var så himla rädd för att det inte kunde bli av just nu. Men så blir det så mycket bättre än jag ens hade kunnat föreställa mig. 1 timme till Honolulu, 2 km till havet. Vi ska hjälpa till med fruktträd och kaffebönor, 25 timmar i veckan, hos en kvinna som verkar hur gullig som helst och har humorn med sig. Fritiden kan vi spendera vid stranden, på en surfingbräda eller inne i storstaden någonstans. Vi kommer bo inprincip gratis då både boende och mat ingår. Alltså detta är helt sinnesjukt!! Så galet att veta vad man har framför sig. Med sin bästa kompis. På en paradisö. I tre månader.
Hör av mig mer när jag är hemma igen. Håller på att smälla av här borta. Shit shit shit shit shit. This is really happening
 
Eira
 

I' not a shopoholic, I just help the economy!

Hej på er fina!

Är i Danmark just nu hos mina släktingar.
Behövde en getaway. Ibland är det skönt att packa väskorna oavsett vart man ska till. 
Jag har mycket i huvudet just nu på grund av stället jag jobbar på. Kan kanske berätta om det lite längre fram men jag har svårt för att hänga ut männisor. Hur kan jag säga att någon anna gör fel om jag är fel tillbaka?
Men jag kan säga så mycket som att arbeta där jag gör tär på mina krafter. Jag får lära mig att bli mästarinna på att stå upp för mig själv.
Men att byta miljö och tankar för helgen var som sent från ovan! Och lön likaså, Danmark har så bra shopping.

På tal om shopping. Jag har en teori: om man har en dålig dag - sätt på en stor jävla, fabulous hatt! Jag har i alla fall svårt att inte känna mig lite extra fearless i min. Folk kommer kolla på dig - låt dem. För du förtjänar blickar och du förtjänar att ta plats. Världens bästa, tillräckligt-utstickande höstaccesoar.
De finns att hitta i de flesta klädbutiker just nu. Har sett jättefina på bland annat Åhlens. 

Dags för mig att vara social. Ville mest säga hej till er. Jag saknar er. Jag hoppas allt är bra!

Much love

 

Pinch me!

Är det någon som driver med mig eller? Alltså wtf, det här kan ju inte vara riktigt! 
Enligt Google Earths Panorama så ser det ut såhär två kilometer ifrån huset. 
UM om jag går två kilometer ifrån min lägenhet idag så kommer jag till.. Hjalmar Brantingsplatsen, Backaplan. 
Och då bor jag ändå i Sveriges näst största stad och det kan inte på långa vägar mäta sig med detta. Och Waianae är ett litet okänt ställa inte ens amerikanare hört om - och det ser ut såhär! Förstår ni vad jag menar? Ibland får man verkligen perspektiv på hur litet Sverige är. 
Hade aldrig kunnat ens föreställa mig att vi skulle ha en chans att komma till ett såhär fint ställe. Hur turkost är inte det vattnet? Kan jag ändra min boende-status på facebook NU tack?
Detta är så himla spännande! Jag hoppar en meter så fort min telefon plingar till. 

Eira* Det är jättekonstigt förresten att bloggen bara visar tre inlägg åt taget just nu, tydligen har blogg.se gjort någon typ av uppdatering som krånglat till vår design. Förhoppningsvis så kan vår duktiga bloggdesigner Sanna fixa det nästa vecka. Puss!
Välkommen till min blogg! Jag heter Eira, jag är 22 år och bor i Göteborg. Jag är inne på mitt andra år på programmet Psykologisk Coach där jag pluggar positiv psykologi och hjärnan. I min blogg skriver jag en hel del om vad vi kan göra för att må bättre med oss själva, främst genom att boosta självkänsla och självförtroende. Utöver det så delar jag med mig av vardagsliv, tankar, reflektioner, min kärlek för resande, och mitt distansförhållande till en Amerikan. Kontakt mig på: eiralj@hotmail.com