Girls just wanna have fund$

Idag gjorde jag och min kompis en as smart sak ihop. Vi gick och sökte jobb tillsammans! Inte till samma ställen så klart. Men är man som mig och tycker det är lite smått motigt och utlämnande att gå in med sitt cv är det verkligen grymt att ha en vän som peppar upp en emellan varven. För att inte nämna att det blir väldigt mycket roligare. Det kan vara rätt jobbigt att ta alla "vi behöver ingen just nu" på rad efter varandra, så man behöver någon som ger en high five och påpekar hur stolt man borde vara som försöker. Desto lättare att hålla både leendet och hoppet uppe. Vi hade fikapause och skratt åt de sura expiditer vi stötte på, och det kurerade tråkigheterna på ett mycket bra sätt. Produktiv kompistid, it's a win win.

Kände att jag förtjänat att slänga upp mina stackars fötterna i soffan efter en hektisk heldag i klackar. Så jag köpte elle på hemvägen, och nu är vattenmelonen skivad, kaffet är på bryggaren och Alicia Keys spelas. Jag tror det blir ett par Sex and the city avsnitt senare. Älskar att gå och lägga sig och känna sig nöjd med dagens bedrifter.

Eira Ljungberg

Wwoofing på Hawaii?

Min bästa vän kom med en fullkomligt oväntad ide när vi sågs efter hennes USA resa - let's go wwoofing on Hawaii! För alla som inte vet vad WWOOF är så är det alltså att man jobbar på en ekologisk gård i utbyte för mat och sovplats och finns i hela världen. I detta fall blir det förmodligen tre månader.
Jag måste erkänna, i början tyckte jag det var en liten tokig tanke. Ska jag jobba på en farm och så kaffebönor? Bilden får mig nästan att skratta. Jag började undra hur bra min bästa vän sen åtta år tillbaka känner mig egentligen. Storstadstjej som helst sover med fyra kuddar. Men kanske är det därför jag inte kunnat släppa det med tanken - det hade varit helt och hållet utanför min komfortzon. 
Why the hell not. Varför inte göra nånting som jag och andra aldrig trodde att jag skulle göra. Utmana mig själv, göra något utöver den jag är. Att få lite skit under naglarna kanske är exakt vad jag behöver. Packa lätt. Leva simpelt. Vidga vyerna, se något annat. Få perspektiv. Se mer. Växa.
 
Foto 1, 2 & 3 - Unreal Hawaii Foto 4: David Murphey

Utöver de 4-6 arbetstimmar man har om vardagen, så bor jag på en paradisö med min allra bästa vän. Lär känna locals och upptäcker stället innifrån. Jag kan lära mig att surfa. Hyra en moppe att fräsa omkring med. Äta mat vid havskanten. Dricka ur en kokosnöt. Bada med sköldpaddor. Sola på Waikiki beach. Ha fult med sand i min hårbotten. Leva i bikini. Spendera alla pengar på Victoria's Secret. Kunna säga att jag jobbat på Hawaii, ha ett helt otroligt äventyr att se tillbaka på. Vara brun i tre månader. Veta att jag tog chansen, istället för att ångra att jag inte gjorde det.

Det är exakt såna chanser som smarta människor säger att man ska ta! This is it. Att tacka ja till alla tokiga förslag och bara se vart de leder. Leva lite. Om jag stannar kvar i Sverige så vet jag mer eller mindre hur det kommer bli, jag får exakt vad jag alltid fått. Det finns en hel värld där ute och den finns där för att upptäckas, det är idiotiskt att bara stanna på en plats. Why the hell not. Det är bättre att kolla tillbaka och säga "Jag kan inte fatta att jag gjorde det där!" än "Tänk om jag hade gjort det!"

Turn life into a party

Vem säger att det måste vara dyrt med en liten dos vardagslyx? Jag vet att det låter töntigt, men ibland kickar jag igång dagen med att dricka min morgonjuice ur ett margaritaglas. Jag menar, när man kan välja på att festa till det lite och att ta ett vanligt, tråkigt vattenglas - vad väljer man? A sass a day keeps the basic away. Mitt vanligaste svar när folk frågar mig varför jag gör som jag gör är mitt svar oftast inte mer komplicerat än: för att jag kan. Det är de där småsakerna och bara det att man anstränger sig som gör en stor skillnad. Det krävs så lite egentligen. Som tur är behöver det inte kosta hur mycket som helst, och med dessa glas för 19 kr styck på ikea har man nästan inte en ursäkt att inte unna sig. Fira att det är fredag, att vännerna är över eller att du gjort något bra. Jag blir glad varje gång jag öppnar köksskåpet och alla fina glas står uppradade. Jag minns att jag sa att det var det första jag skulle ha i min egna lägenhet. Inte en soffa. Inte ett köksbord. Martiniglas!
 
Från ikea 19 kr st.

My thighs love each other so much they can't stop touching each other!

För ett par veckor sedan så hittade jag in till en blogg om plus-size modeller, eller inbetweenies som bloggaren så härligt kallar det (stylehasnosize). Och jag vet inte varför men jag blev helt hooked. Det var som om jag var så törstig på att se lite lår att jag sög åt mig det som en liten svamp. Bloggaren Edith fyller sina sidor med vackra bilder på självsäkra 40+are som faktiskt hellre väljer att vara kurviga och göra karriär omkring sina former, än att komma i en storlek som deras kroppar inte är menade till. Jag gottar mig i omslag och artiklar från de största Vouge, Elle, Harpes Bazaar. Kaxiga poser, figursydda kläder, haute couture. Plus-size? Jag skulle hellre säga supermodell. Utan att vi helt vet om det så är dessa donnor långsamt men säker på ingång och de för modellindustrin i rätt riktning.

Bilderna är på Ashley Graham. Förutom att vara snygg står hon för en otroligt vacker underklädskollektion för de större storlekarna. Hon bidrar med stay-ups och spets att klä upp kroppen med. Kolla in dem här.

Photo credit: ashleygraham

"Just because I'm a big girl doesn't mean I want to cover up. I eat steak. And I'm going to have a potato with it too, but it's not like I eat pizza everyday. I've always been a curvy girl and I've never had a problem with it. So I hope I let women know how to embrace their bodies and stand up for curves. I don't like that there is a division between straight size and plus size models in the fashion world. I am trying to bridge that gap. Call me what you like, I know who I am." - Ashley Graham

Ta med rätt attityd till anställningsintervjun.

Min mamma sa en sak till mig häromdagen inför en anställningsintervju som jag ska komma ihåg. Hon sa "Eira, det är inte bara dom som ska anställa dig, du söker ett jobb! Du är där för din skull. En intervju går inte bara ut på att de ska testa om du är rätt för dem - du är där för att se om det är rätt arbete för dig. Du är inte den enda som ska leva upp till krav här." Det ändrade hela mitt perspektiv och för första gången gick jag in till intervju helt lugn och sansad. Jag tror att genom att tänka att det är på ens egna vilkor så återfår man en hel del kontroll. Och en stor dos självförtroende snarare än att känna sig underlägsen. Så om man vänder på myntet: det är inte bara du som har tur att bli kallad till intervju - de har tur som får träffa dig! Ta med den tanken till nästa ställe. Tro på dig själv så mycket att de inte kan låta bli att tro på dig också, så säljer man in sig.Välkommen till min blogg! Jag heter Eira, jag är 22 år och bor i Göteborg. Jag är inne på mitt andra år på programmet Psykologisk Coach där jag pluggar positiv psykologi och hjärnan. I min blogg skriver jag en hel del om vad vi kan göra för att må bättre med oss själva, främst genom att boosta självkänsla och självförtroende. Utöver det så delar jag med mig av vardagsliv, tankar, reflektioner, min kärlek för resande, och mitt distansförhållande till en Amerikan. Kontakt mig på: eiralj@hotmail.com