Om Fearlessia

Tyvärr styrs för många tjejer av sin rädsla. Vi håller igen på mat, drömmar, åsikter och talanger. Vi nöjer oss med mindre än det bästa. Vi håller oss tillbaka när vi borde satsa. Vi tillåter inte oss själva att vara lika grymma som vi faktiskt är. Men tjejer, tänk om vi hade fokuserat lika mycket på att förverkliga våra drömmar som vi gör på våra komplex - vi hade varitsuperhumans! Så denna blogg handlar just om det. Om att, även om man älskar sin partner - köpa underkläder till sig själv. Om att dricka ur martiniglas fast att det är måndag. Möta världen med ett leende trots att vardagen ibland är grå. Den handlar om att vara sitt bästa jag, och gå efter det bästa livet man kan föreställa sig - för att 1. man vet att man förtjänar det, och 2. man vet att man kan åstadkomma det.

Fearlessia är en grupp på 10 tjejer i åldrarna 16-21. Utspridda över hela Sverige så har vi ett gemensamt mål, för  det spelar ingen roll vart i landet man befinner sig - överallt finns samma problem. 
Dagens samhälle och medier sätter press på unga tjejer – därför vill vi stå för en motvikt. På grund av ideal ligger en ohälsosam fixering på att vara rätt i andras ögon. Med de stora krav som finns så har många tjejer känslan av att de inte är bra nog, vilket genererar till dålig självkänsla. Rädsla för att inte bli omtyckt, för att bli missförstådd och misslyckad ligger till grund för varför många tjejer håller sig själva tillbaka och inte satsa på det liv de egentligen vill ha. Drömmar, talanger och åsikter blir inte uttryckta, därför vill vi få tjejer till att inse sitt eget värde så att de vågar mer. Genom att lyfta upp varandra och engagera läsare vill vi påverka tjejer att arbete för och inte mot varandra. Vi ger konkreta exempel på hur man går tillväga för att stärka sitt självförtroende och förverkliga sina drömmar.
Med detta hoppas vi kunna inspirera tjejer till att vara sina bästa jag, och leva sitt bästa liv.
Välkommen till min blogg! Jag heter Eira, jag är 22 år och bor i Göteborg. Jag är inne på mitt andra år på programmet Psykologisk Coach där jag pluggar positiv psykologi och hjärnan. I min blogg skriver jag en hel del om vad vi kan göra för att må bättre med oss själva, främst genom att boosta självkänsla och självförtroende. Utöver det så delar jag med mig av vardagsliv, tankar, reflektioner, min kärlek för resande, och mitt distansförhållande till en Amerikan. Kontakt mig på: eiralj@hotmail.com